Pagina's

maandag 24 oktober 2011

Eerste nieuwe creatie te laten zien - Cabochon beaded embroidery armband

Sinds een tijdje heb ik er een nieuwe hobby bij. Ik maak nu (pas op een hele mond vol) Cabochon beaded embroidery armbanden. Ik zal eerst een foto laten zien zodat jullie weten waar ik het over heb.


Ik ben begonnen met de drie Cabochons op te plakken en daar heb ik honderden (misschien wel duizend, ik heb ze niet geteld) kralen op geborduurd. Daarna is het op een cuff (aluminium vorm) geplakt en aan de achterkant is leer geplakt. Deze twee zijn weer met kraaltjes aan elkaar gemaakt.

Al met al heel erg veel werk. Denk dat er wel 40 tot misschien wel 60 uur in zit. Ik ben dan ook vaak opnieuw begonnen omdat in de rij 1 kraal niet naar mijn zin zat. De armband is nog wel niet helemaal perfect, maar ik draag hem bijna elke dag met heel erg veel trots.

De tweede armband is alweer bijna klaar. Hoop jullie die snel te kunnen laten zien. Deze is in de kleuren zalm/rose/licht paars.

Mochten jullie meer uitleg willen (of beter dan in mijn jip en janneke taal) dan hoor ik het graag en zal ik in een volgend blogje wat leuke links plaatsen.

4 opmerkingen:

 1. Wauw wat is dit een plaatje zeg.
  Prachtig gemaakt hoor.

  Dank je voor je berichtje.
  Groetjes Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben ook pas begonnen en ik heb wel iets meer schoonheidsfoutjes hoor, die van jou ziet er perfect uit. Ik loop zelf tegen de fout aan dat mijn koperen cuff smaller is dan wat ik op de stiff stuff heb geborduurd. en dan krijg ik de rij eromheen van de afwerking met het leer niet netjes strak en recht. heb jij daar tips voor?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig. Ik wil hier ook mee gaan beginnen.

  Waar koop jij je spulletjes en hoe heb jij geleerd wat je allemaal nodig hebt?

  Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen